Home Gezichtsverzorging Review Botox

Review Botox

Door: Hanneke

Ik zit bij een cosmetisch arts en vraag haar hoe ik van mijn ‘lach” rimpels af kom. Mijn altijd zo vrolijke leventje heeft duidelijk zijn tol geëist. Ik zie er ouder uit dan dat ik zou willen. De enige oplossing die je echt van je kraaienpootjes afhelpt is Botox, zegt ze. Wat? Dat gezichtsverlammende spul dat alle mimiek uit je gezicht weghaalt? Kan ik dan nog wel lachen denk ik terwijl ze alle voordelen van botox opnoemt. Het duurt 3 maanden de eerste keer en dan is het uitgewerkt. Ow.. 3 maanden, dat risico kan ik wel nemen. Nieuwsgierig als ik ben, zeg ik “Ja doe maar”.

Het actieve bestanddeel van Bocouture is een gezuiverd eiwit dat in minimale hoeveelheden wordt geïnjecteerd in de gelaatsspieren om ze te ontspannen. Daarnaast beperkt het de ontwikkeling van dynamische rimpels. Het wordt vooral gebruikt voor de behandeling van fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen. De duur van het effect is meestal tussen de 3 en 4 maanden, bij regelmatige behandeling kan mogelijk tot 6 maanden aanhouden. Er is al heel veel jaren ervaring met het gebruik van Bocouture voor het behandelen van gelaatsrimpels en dit product wordt aan zeer strenge controles onderworpen. Bocouture werkt door de zenuwimpulsen in alle geïnjecteerde spieren te blokkeren. Dit voorkomt dat de spieren samentrekken, wat leidt tot een tijdelijke en omkeerbare relaxatie.

Een minuut later lig ik al in de stoel. Ik heb het gevoel dat ik een groot risico onderga, maar wat als het de enige oplossing is. Het spuitje wordt gevuld en even later gaat ze me prikken. In een halve maan onder mijn oog worden kleine prikjes gezet. Tussendoor moet ik het elke keer aanspannen zodat ze precies ziet waar ze moet spuiten. Het is niet prettig maar doet zeker geen pijn, de behandeling valt reuze mee. Even later kijk ik in de spiegel. OMG. Veel minder! Het echte effect is optimaal na een week maar het ziet er nu al veelbelovend uit.

Review botox

Eenmaal thuis aangekomen zeg ik niets. Schaam ik me tegenover manlief? Ik en botox was een combinatie die ik tot nu toe nog niet had gezien. De volgende ochtend word ik wakker en al mijn rimpels zijn weg. Rimpels waar ik honderden euro’s aan crèmes voor heb ik gebruikt zijn door een paar prikjes als sneeuw voor de zon verdwenen. Als ik lach is er geen rimpel meer te zien. Even vraag ik me af of die lachrimpels niet mijn mimiek versterken en dat is zeker zo. Lachen met rimpels is lachen in een overdreven vorm. Maar wat is mooier: we willen toch allemaal van onze rimpels af? Het is blijkbaar het een of het ander. Ineens voel ik me jaren jonger. Waarom ben ik hier niet eerder aan begonnen? Niemand die het opvalt trouwens. Vreemd. Mijn rimpels waren toch super aanwezig? Of was ik de enige die me er aan stoorde? Zien ze het niet of durven ze het niet te zeggen?

3 maanden later zie ik inderdaad de eerste rimpeltjes weer terugkomen. Meteen maak ik een nieuwe afspraak en na deze behandeling is alles meteen weer mooi strak. Deze keer houden de rimpels zich wat langer gedeisd: het duurt 6 maanden voordat de rimpels weer terug zijn. Ergens had ik gehoopt dat mijn huid altijd rimpelloos zou blijven, of dat het daarna minder erg zou zijn. Gewoon iets meer in standje rimpelloos bleef hangen. Maar helaas. Net zoveel, al dan niet misschien nog wel iets meer rimpels. Of moet ik er gewoon weer aan wennen? Mijn zwangerschap weerhoudt me van een nieuwe dosis. Ik ga weer met rimpels door het leven. Ik had ze niet gemist. In tegendeel zelfs. De komende 9 maanden zijn ze weer een onderdeel van mijn leeftijd, mijn gezicht en mijn lach.

Related Posts