Home Make up Make up kwasten schoonmaken

Make up kwasten schoonmaken

Door: Hanneke

Make up kwasten schoonmaken is erg belangrijk. In make up kwasten verzamelen zich bacteriën. Het niet tijdig schoonmaken van je make up kwasten kan leiden tot allerlei kwaaltjes zoals verstopte poriën, puistjes en ontstekingen. Doordat bacteriën en huidschilfers zich in de borstelharen vestigen, wordt de hechting van de make up aan de borstelharen ook steeds minder. Hierdoor kunnen de kwasten minder goed hun werk doen. Goede make up kwasten zijn niet goedkoop en ze gaan een stuk langer mee als je ze goed reinigt en verzorgd.

Wanneer moet je make up kwasten schoonmaken?

Wij adviseren om je make up kwasten minimaal iedere maand schoon te maken. Heb je last van een onzuivere huid, doe het dan elke week. Foundation kwasten en lip penselen die elke dag gebruikt worden adviseren wij om elke week schoon te maken.

De beste tijd om make up kwasten schoon te maken

Het beste tijdstip om je kwasten schoon te maken is nadat je de make up hebt aangebracht of in de avond en de kwasten verder niet meer nodig hebt. Zorg dat de kwasten minimaal 12 uur kunnen drogen. Zodra ze droog zijn kun je ze weer gebruiken. Met een natte kwast kun je jouw poeder beschadigen, zorg dus dat ze goed droog zijn voordat je ze weer gebruikt.

Waarmee maak je make up kwasten schoon?

Je heb speciale kwastenreinigers om je kwasten schoon te maken. Niet in huis of geen budget? geen enkel probleem. Je kunt ook babyshampoo gebruiken of een mengsel maken van zeep en olie. Zomaar een zeep pakken is geen goed plan. Zowel zeep als alcohol kunnen de borstelharen uitdrogen waardoor de kwaliteit van de borstelharen verminderd. Let er dus op dat je altijd een product gebruikt zonder zeep en alcohol.

Hoe maak je de make up kwasten schoon?

Maak van je hand een kuipje met lauwwarm water en voeg daar de babyshampoo, kwastenreiniger, of zeep-olie mengsel aan toe. Draai de kwast rustig rond in het kommetje van je hand en ga net zo lang door totdat de kwast niet meer afgeeft. Let goed op dat je de kwast naar beneden gericht houdt zodat er geen water in de houder komt.

Als er water in de houder van de kwast komt kan dit negatieve gevolgen hebben, met name bij een houten kwast. Een houten kwast kan gaan uitzetten en zijn vorm verliezen met contact met water. Spoel je de kwast goed maar voorzichtig uit. Haal heel voorzichtig het overtollige water uit de kwast. De handvatten van de kwasten kun je met een vochtig doekje met wat alcohol of desinfecterende gel schoonmaken.

Make up kwasten drogen

Breng voordat je de make up kwasten gaat drogen de haren in model. Hiermee voorkom je dat de kwasten verkeerd opdrogen. De beste manier om je kwasten te drogen is om ze op het uiteinde van een tafel te leggen met de haren helemaal vrij van wat voor ondergrond dan ook. Op deze manier kunnen ze van alle kanten drogen en vervormen de kwasten niet terwijl ze drogen.

Je kunt onder en boven de kwasthouders een handdoek leggen en daarboven iets zwaars zoals een boek zodat je zeker weet dat de kwasten op zijn plek blijven liggen.

Related Posts