Bijna alle vrouwen hebben last van cellulite. 90% van de volwassen vrouwen hebben de zogenaamde “sinaasappelhuid”. Het heeft niets te maken met vreetzucht en komt voor bij zowel dunne, als dikke vrouwen. Het zal een opluchting zijn dat ook de dunne sterren hier net als ons last van hebben, maar uiteindelijke willen we er allemaal vanaf. Hoewel het moeilijk is er helemaal vanaf te komen, zal je het verschil zeker merken in 7 dagen, als je deze 10 stappen volgt:

1. Drink veel water
Drink 6 tot 8 glazen water per dag om je lichaam schoon te spoelen. Als je niet de hele tijd water lust, neem dan kruidenthee of pure sap.

2. Stop met roken
Nog een reden om van deze slechte gewoonte af te komen. Roken kan cellulitis verergeren omdat het je huid verstopt en je lichaam vult met giftige stoffen. Dit heeft effect op de elasticiteit van je huid en verergert daarom de cellulitis, en het veroorzaakt rimpels.

3. Ontstress
Stress veroorzaakt hormonale veranderingen dat effect kan hebben op je huid. Cortisol is een stresshormoon dat de huid kan verdiepen en de vetvoorraad kan vergroten. Het kan ook de productie vertragen van groeiende hormonen die een gezonde huid creëren. Het is erg belangrijk om te relaxen; probeer yoga, fietsen of wandelen, en zorg ervoor dat je 8 uur per nacht slaapt.

4. Train
Hoewel dunne mensen net zo goed last kunnen hebben van cellulitis als dikke mensen, kan overgewicht cellulitis verergeren. Als je cardiotraining combineert met gewichtstraining, kan je het ontstaan van cellulitis drastisch tegengaan. Dit duurt langer dan 7 dagen maar het tegengaan van cellulitis (niet te vergeten de verbetering van je hele lichaam) zal geweldig zijn.

5. Body scrub
Een bodyscrub kan je beste aankoop worden. Je huid scrubben helpt dode cellen verwijderen en stimuleert de circulatie. Dit helpt ook de afvoer van vetcellen die cellulitis veroorzaken. Voor het beste resultaat moet je 2 keer per dag scrubben.

6. Crèmes
Er zijn verschillende crèmes te verkrijgen tegen cellulites. Voor het beste resultaat kun je beter niet alleen op de crème vertrouwen. Het moet gecombineerd worden met oefeningen en een gezond eet/drink patroon. Voor de beste resultaten moeten de crèmes aanhoudend worden gebruikt.

7. Noodzakelijke vette zuren
Vette zuren kunnen helpen het verbindende weefsel rond de vetcellen te versterken, en daarmee helpen cellulitis te verminderen. Goede bronnen van vette zuren zijn: olijfolie, visolie, walnootolie.

8. Eet meer proteïne
Proteïne kan je helpen omdat het eiwit bevat, wat helpt overdadige vloeibare stoffen af te voeren. Voor het beste resultaat moet je 3 porties vis, bonen, peulvruchten, pluimvee of tofu per dag eten.

9. Massage
Massage door ervaren masseurs kan heel wat voordelen hebben. Het kan je stress verminderen en je bloedsomloop verbeteren. Dit zorgt voor een zachte huid en de verwijderring van overdadige vloeistof.

10. Endermologie
Endermologie is een behandelingsmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel, waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt. De endermologie wordt toegepast door een therapeut, die een opleiding tot endermoloog heeft gehad. Verbetering is al te zien na 1 behandeling, hoewel 10 of meerdere behandelingen nodig zijn voor een blijvend resultaat.

Ga direct naar anti cellulitis creme

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email