Afgezien van het feit dat je jouw wimpers het beste door een schoonheidsspecialiste kan laten verven, kun je wel heel makkelijk zelf je wenkbrauwen verven. Doe dit alleen als je volume in je wenkbrauwen wilt krijgen en dus weinig haartjes hebt bij je wenkbrauwen.

Omdat het verven van je wenkbrauwen ook de haartjes kleurt die je nu niet ziet krijg je meteen veel vollere wenkbrauwen. Heb je echter veel wenkbrauwhaar dan kunnen de wenkbrauwen na het verven teveel overheersen. Wenkbrauwen zijn erg bepalend voor de uitstraling van je gezicht dus ga hier voorzichtig mee om. Ga alleen je wenkbrauwen verven als je deze anders altijd aanzet met een potloodje.

Koop niet alleen wenkbrauwverf maar ook een potje vaseline en wattenstaafjes als je dit nog niet in huis hebt. Koop nooit een zwarte wenkbrauwverf als je geen zwart haar hebt. Een donkerbruine is het meest geschikt voor bruin haar en een lichtbruine voor blond haar.

Het beste moment om je wenkbrauwen te verven is voordat je gaat douchen. Zorg dat je alles goed afdekt, net zoals bij haarkleuring kan de verf vlekken geven. De vaseline gebruik je om de huid rondom de wenkbrauwen goed in te smeren. Je houdt alleen het stuk over waar je wenkbrauwen zitten. Dit is erg belangrijk, als je dit niet doet trekt de verf namelijk in je huid en heb je bruine dikke strepen boven je ogen die je moeilijk weg krijgt.

De verf dien je eerst te mengen, zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzing goed leest en dat de verhoudingen kloppen. Je hebt maar een klein beetje nodig dus het is zonde om de hele tube leeg te knijpen.

De verf kun je het beste aanbrengen met een wattenstaafje of een dun kwastje. Let erop dat je niet te lang over een wenkbrauw doet en vervolgens de andere verft. Hierdoor krijg je een verschil in de inwerktijd en dus ook in de kleur. Beter is eerst globaal de wenkbrauwverf aan te brengen en dit daarna te verfijnen. Ga heel secuur te werk en bepaal de vorm van je wenkbrauwen. Als je knoeit verwijder dit dan meteen met een wattenstaafje.

Als je jouw wenkbrauwen voor de eerste keer verft houdt dan een kortere inwerktijd aan. Dit voorkomt verrassingen en als het te licht is kun je het altijd nog een keer doen. Omdat deze haren nog nooit geverfd zijn pakt de kleur sneller. Hoe langer je de verf laat inwerken, hoe donkerder de kleur wordt.

De wenkbrauwverf dien je met een vochtig wattenschijfje te verwijderen. Let op dat je de verf niet over je gezicht uitsmeert. Daarna kun je het nog reinigen met een reinigingsmelk om de laatste restjes weg te halen. Is de verf toch in de huid getrokken dan kun je de huid lichtjes scrubben. Door hierna te douchen en de wenkbrauwen goed te wassen haal je alle verfresten weg.

Je zult zien dat door het verven haartjes zichtbaar zijn geworden die je eerst niet zag. Het beste is om deze haartjes meteen te epileren.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email