Het epileren van je wenkbrauwen is belangrijk voor de uitstraling van je gezicht. Verdwaalde haartjes geven een onverzorgde indruk, je kunt je wenkbrauwen op de volgende manier epileren:

De huid onder je ogen kan rood worden wanneer je gaat epileren. Het beste tijdstip om je wenkbrauwen te epileren is dan ook voordat je gaat slapen. Je huid heeft dan de tijd en de rust om te herstellen en je voorkomt hiermee dat er vuil zoals make-up in de poriën komt en dat je met een geïrriteerde en rode huid onder je ogen rondloopt. Reinig en desinfecteer de huid rondom de ogen altijd voordat je gaat epileren.

Gebruik voor het epileren van je wenkbrauwen een pincet met schuin aflopende punten. Wanneer het pincet geen goede grip heeft kun je schuurpapier over de binnenkant van het pincet halen, de pincet heeft op deze manier een betere grip op de haartjes.

Voordat je gaat epileren moet je de vorm van je wenkbrauwen bepalen. Dit kun je het beste doen door een potloodje langs je neus te leggen naar de binnenkant van je ogen: dit is de plek waar je wenkbrauwen zouden moeten beginnen. Het eindpunt van je wenkbrauwen bepaal je door het potlood van de punt van je neus tot de buitenhoek van je oog te leggen, daar waar het potlood eindigt dienen ook je wenkbrauwen te eindigen.

Voordat je gaat epileren kun je het beste je wenkbrauwen eerst in model brengen met een oude mascara of wenkbrauwborsteltje. Dit kun je doen door de wenkbrauwen eerst omhoog te kammen en vervolgens weer glad te kammen. Ook is het mogelijk om met een potloodje of concealer de vorm te bepalen, hiermee kun je voorkomen dat je de wenkbrauwen een verkeerde vorm geeft.

Het hoogste punt van je wenkbrauwen kun je op 2 manieren bepalen: door het potloodje van de neuspunt naar de iris te leggen en het eindpunt als hoek te gebruiken, of door de huid boven je wenkbrauwen strak te trekken, je krijgt dan de hoek beter te zien en je trekt de huid strak om te epileren.

Je mag nooit haartjes boven de wenkbrauw weghalen, epileer dus altijd onder je wenkbrauwen! Het is van groot belang dat je de huid met twee vingers strak trekt en de haartjes met de richting mee epileert. Plaats het pincet altijd zo dicht mogelijk op de huid. Wanneer je lukraak gaat epileren heb je kans dat de haartjes in een andere richting terugkomen. Wanneer je de wenkbrauwen heel dun epileert heb je dus kans dat je nooit meer volle wenkbrauwen krijgt. Epileer je wenkbrauwen dus nauwkeurig. Volle en dunne wenkbrauwen zijn onderhevig aan het modebeeld.

Onder de wenkbrauwen bevinden zich ook donshaartjes, deze zijn bijna niet zichtbaar dus je zou ze kunnen laten zitten. Neem je de moeite om ook deze haartjes te verwijderen dan zul je zien dat je wenkbrauwen beter tot hun recht komen en dat oogschaduw een mooier effect heeft op een deze gladde huid.

Epileer je ogen bij de aanzet van de wenkbrauwen om je neus kleiner te laten lijken.

Je kunt je neus groter doen lijken door de aanzet van je wenkbrauwen bij te tekenen met een wenkbrauwpotlood.

Je kunt je gezicht minder lang doen lijken door de ruimte tussen de wenkbrauwen te vergroten. Dit doe je door de aanzet van je wenkbrauwen te epileren.

Je wallen en kringen worden benadrukt wanneer het hoogste punt van je wenkbrauwen boven de iris is. Zorg er dus voor dat je het hoogste punt meer naar de buitenhoek verplaatst.

Je krijgt een krachtige of hardere uitstraling als je het hoogste punt van je wenkbrauwen verder naar buiten brengt.

Als je een breed of bol gezicht hebt, kun je de wenkbrauwen beter een lichtgebogen vorm geven en een rechte vorm vermijden.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email